Monday, June 3, 2013

Warna warna kehidupan.

Hidup ini umpama roda.
Sekejap diatas,sekejap dibawah.
Hidup juga sebuah lukisan.
Lukisan yang diwarnai dengan warna2 yang pelbagai,bukan sahaja warna-warna ceria,tapi juga warna-warna suram dan gelap.
Salamun 'ala man ittaba'alhuda.
Life is changing.
Alhamdulillah,segala puji hanya untuk Tuhan yang Maha Esa.Mungkin hidup saya tak semewah orang lain,tak seindah orang lain,tak sesenang orang lain,tapi syukur tak terhingga kerana Tuhan masih memberi peluang untuk terus bernafas,untuk terus berjalan,membetulkan kesalahan,dan menjadi hamba Tuhan.
Alhamdulillah.Pasti kebanyakan sudah tahu,yang saya bukan lagi pelajar UIAM.Saya telah mengambil keputusan untuk berhenti dari CFS IIUM tahun lepas atas sebab2 yang sangat tak dapat dielakkan.Selepas ibu ayah bercerai,keduanya telah jatuh sakit,and the only available child yang ada adalah saya.Ramai yang cakap;
"Yang bercerai mak bapak kau,yang kau bodoh benti belajar kenapa?"
"Kau memang s**l,amendelah nak kecoh-kecoh mak bapak dah bercerai.bodoh gila kau.da dapat uia tu.sumpah kau bebal".
"Kau bukan nak sangat jadi doktor ke??
"Da benti belajar nanti nak buat ap?nanti nak kerja apa?kau tak dapat pun ubah nasib keluarga kau".
And many other dialogues that I heard.I dont blame these people.They are concern towards me.But hey guys,don't worry.Allah fated everything for me.He knows the best.Dan saya redha.
Kerana jalur takdir kita berbeza.
Alhamdulillah,my life is great.Mungkin saya tak dapat jadi doktor,tak dapat capai cita2 saya.Tapi tak semestinya yang saya suka tu baik untuk saya kan?
Sekarang saya dapat sambung belajar,dengan biasiswa dari mara.
Diploma in Computer Graphic Design.Mungkin patah balik ke belakang.Tapi itu yang terbaik untuk saya.
Alhamdulillah,saya juga dilimpahi rezeki yang datang dengan tak disangka-sangka.Dapat jadi private tutor pada kanak-yang comel dan kiut.Dan my soul sister is getting married!!!!oh ya.Abang saya pun bakal mendirikan rumahtangga.
I dont have much thing to be told actually.Just feel like posting something on the blog.huhuhu.Banyak perkara yang berlaku recently.Ayah belikan motor baru,saya accident jatuh motor,sport rim motor dicuri orang,final project yang leceh,art competition yang sangat sengit,kelas drawing yang awesome,dan banyak lagi.
Saya sangat bersyukur,kerana Allah bagi saya apa yang saya perlu.Bukan apa yang saya inginkan.Kalau saya dapat apa yang saya mahu,pasti Tuhan saya lupakan.
Moga kita redha dalam menjalani jalur takdir kita yang berbeza.

Kad matrik baru (^_^)

Nak menangis siapkan drawing size A2 ni.Pensel semua dah kontot-kontot.

Ok.yg besar tu bukan anak murid sy.sekian.

1 comment:

  1. nak tanya, prosedur nak berhenti dari cfsiium macam mana ya?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...