Monday, November 3, 2014

Bertambahnya umat Muhammad.

Ikatan perkahwinan yang tejalin sudah semestinya ingin dilengkapi dengan kehadiran cahaya mata, tanda cinta suami isteri,pengikat kasih saying dan penenang jiwa.


Salamun 'ala man ittaba' al-huda.

 Suri Rania Delisha bt Mohd Najib.16 Jun 2014


Mulya Jati Musayyib bin Abdullah. Jun 2014
*sorry Mulya makngah tak ingat besday awak*
 
 
 Murni Citra Prastuti bt Mohd Khazro'ie. 25Oktober 2014
 
 
Ada seorang lagi.Adisastrawarith bin Md Shahri.Tapi takde pula gambar beliau.Memandangkan beliau yang lahir paling awal antara yang lain, jadi makngah tak simpan gambar Adi.Sorry ye Adi sebab makngah tak amek gambar awak. 
 
 
Makngah sayang semua.Semua anak makngah.Kena kumpul duit dari sekaranglah nak bagi duit raya tahun depan.Upcoming ada lagi tu.hihihihi.Adik Qaseh will arrive by December.
 
Anak itu satu anugerah tak terhingga dari Tuhan.Moga membesar menjadi anak-anak yang soleh dan solehah ye babies.Makngah sayang semua.muahmuahmuah



Monday, September 22, 2014

my baby boo

 
Cats are awesome!!
Cute fluffy dan rasa mcm nak kunyah-kunyah.heheheh
 
 
Salamun 'ala man ittaba' al huda.
 
 
Saya dengan suami sangat suka cat.Kami ada banyak cat.Tapi gambar baby cat ni je yang ada dalam laptop.Mungkin sebab belum ada anak kitorang sayang sangat dengan cat.Ada anak nanti sayang anak je.Cat pun sayang jugak.hehehehe
 
 
 Yang Nampak kepala je tu namanye Debab.
 
 Mak cat ni name dia Misae.
 
Again Debab.

When this entry is posted,adik Debab baru je meninggal sebab ulcer dlm mulut.4 hari dia tak makan,tak minum susu ibu dia.Sedih :'( Harap-harapnya Misae akan bunting lagi and give birth to cut baby cats.

Ada lagi tiga ekor kucing sebenarnya.tapi gambar tak ada pulak.So nanti boleh upload lagi.:)


Friday, September 12, 2014

Membesar dan berubah

Hidup kita punya fasa yang berbeza.Fasa-fasa yang setiap insan akan lalui sepanjang hidupnya.Bermula sejak dilahirkan dari rahim si ibu yang gelap,hingga dikembalikan semula kebumi sebagai mayat.Berubah itu satu fitrah,dan perubahan itu amat perlu.Persoalannya,sejauh mana kita bersedia untuk menghadapi perubahan-perubahan dalam hidup kita?


Salamun 'ala man ittaba' alhuda.


Maafkan saya kerana banyak entry-entry sebelum ini terlalu berbaur self-pethatic yang nak agak berlebihan karutannya.Sesekali mungkin boleh,tapi kalau banyak sangat macam Mak Senah kepoh pule.hehehehe.Okay, back to business.


Alhamdulillah,Tuhan telah mentakdirkan banyak perubahan yang saya telah lalui sepanjang hidup saya.Dari perubahan yang kecil, besar, yang positif mahupun negatif, dan Alhamdulillah,saya tak pasti samada saya berjaya atau tidak mengharunginya, tapi I do survive.Alhamdulillah.Tak perlu lah rasanya untuk saya ceritakan keadaan-keadaan dan peristiwa-peristiwa yang telah saya lalui secara detail,tetapi yang penting bagaimana saya menguruskan tekanan dan bersedia menerima perubahan.Saya tahu,I'm never a good example here, its just I wanna share how I did.Dan saya tahu,ramai diluar sana lebih tabah dan sabar hadapi perubahan hidup.

Perubahan secara generalnya merujuk pada tumbesaran kita semua.Membesar dari bayi kepada kanak-kanak yang mempunyai sifat inkuiri yang kuat,dan berubah kepada alam remaja yang berjiwa rebel,perlahan-lahan berubah menjadi dewasa,dan menjadi tua,seiring dengan pertambahan usia.Perubahan ini bukan sekadar berubah secara fizikal,perubahan nombor pada usia,namun ia juga merangkumi perubahan minda,peribadi dan iman kita.Persediaan perlu kita adakan.Terutama bila kita menghadapi perubahan yang tiba-tiba.



PERUBAHAN = MENERIMA PERKARA BARU

Perubahan adalah tentang menerima perkara baru dalam hidup kita.Menerima yang sebenarnya kita tidak boleh berada statik disatu tahap dalam tempoh masa yang lama.KIta tak boleh selamanya jadi kecil.KIta pasti akan membesar menjadi dewasa.Kita tak boleh selamanya duduk bawah ketiak mak,kerana suatu hari nanti kita akan berkahwin, dan punya keluarga sendiri.Kita tak boleh selamanya duduk,kerana kita perlu berdiri dan berjalan untuk menuju ke destinasi yang kita tuju.KIta tidak boleh selamanya bergantung kepada ayah,kerana suatu hari nanti,kita akan punya suami.

Perubahan-perubahan ini yang perlu kita terima.Terima dengan hati yang terbuka.Bukan sekadar terima pada peringkat permulaan saja,tapi sepanjang masa.Mungkin sepanjang tempoh itu,banyak masalah dan kecacatan yang mungkin kita jumpa.Lapangkan dada,teruskan melangkah.Jika terbuat silap,akuinya dan ubah.Jangan terus-terusan menegakkan benang yang basah.Menjalani peruabahan memerlukan kita untuk berubah.Jika tidak,kita hanya umpama berjalan dalam bulatan.Tak berjumpa jalan keluar. 



PERUBAHAN; REALITI DAN ANGAN-ANGAN


Ramai yang sebenarnya menanti-nanti perubahan dalam hidup.Kalau tak percaya,perhatikan kanak-kanak.Mereka ini golongan yang jujur,tak menipu dalam berkata-kata.Percaya atau tidak,permainan yang dimainkan berkisar tentang menjadi dewasa.Main pondok-pondok,ada yang bawa watak emak,watak anak,watak ayah,dan pelbagai lagi.Seolah mereka amat menanti-nanti kedewasaan itu.Tetapi, bila dan menginjak dewasa, segala yang ditempuhi tak seperti yang diimpi semasa kecil dulu menjadikan mereka manusia yang banyak persoalan dalam hati mereka.Mengapa semuanya tak seperti yang diharapkan?Mengapa hidup aku tak seperti dia?Mengapa aku susah dia senang?Mengapa,mengapa dan terus mengapa.


Bukan semua yang kita impi,akan kita dapat.Kerana Tuhan itu maha Tahu apa yang terbaik.Not everything that we want is our need.And not everything that we need is in our wishlist.We can never know what will happen next.Assumption cannot determine the final result.Sebagai manusia yang punya iman,kita harus redha,apa yang bakal kita tempuhi.

PERUBAHAN; SYUKUR DENGAN  NIKMAT
We don't get what we wish doesn't mean that we are fail.KIta punya pilihan; bersyukur atau terus terusan merungut denga kekurangan yang kita ada.Perubahan hidup yang kita hadapi mungkin menyebabkan kita lebih susah dari dulu.Mungkin masa sekolah menengah tak perlu keluar duit poket untuk makan,tetapi bila dah masuk alam universiti,semuanya atas diri sendiri.Susah nak kena buat semua sendiri.Makan kena keluar duit poket,baju kena basuh sendiri,bilik kena kemas sendiri dan sebagainya.Lebih susah dari dulu.Buat pilihan.Jadi manusia yang bersyukur atau yang merungut.Pilihlah untuk bersyukur,Kerana syukur itu rasa cukup dan selesa dengan apa yang ada.Syukur itu tanda penghargaan dan terima kasih kepada Tuhan atas nikmat yang tak terperi.Syukur itu menifestasi iman.Kerana kita yakin adanya Tuhan.
Sukurlah.Yang kita masih diberi nikmat.Tak semua merasai apa yang kita rasa.
Kalau kita hanya sekadar pelajar kolej swasta,tak layak ke ipta, syukurlah,kerana ramai lagi yang diluar sana tak mampu untuk meneruskan pengajian walaupun ke ipts.
Kalau kita hanya ada RM10 dalam tangan, syukurlah,kerana ada manusia diluar sana yang mengemis tiada duit.Kalau kita merungut kerana makan tak sedap, syukurlah,kerana ramai lagi di luar sana hanya makan nasi berlauk garam.
Kalau kita merungut suami sibuk bekerja,syukurlah, kerana ramai lagi diluar sana yang belum ketemu jodohnya.
Kalau kita merungut rumah yang kecil,syukurlah, kerana ramai lagi yang tidur beratap langit.
Kalau kita merungut penat menjaga anak,syukurlah,kerana ramai lagi diluar sana yang menanti-nanti kehadiran zuriat dalam perkahwinan mereka.

Syukur itu ubat.Syukur itu juga nikmat.


Sambut perubahan dengan dada yang lapang,dengan hati yang terbuka.Perubahan bukan sebuah penyiksaan.Tapi satu bentuk pelajaran.Pelajaran hidup yang mengajar erti kedewasaan.

Thursday, August 7, 2014

Fuh fuh.banyak habuk blog ni.

I've been an introvert eversince I deleted and left unupdate all my social accounts.
So currently I only have this blog,a so-called-social-media.And of no fix internet line,and the laziness that is undeniable,I only update this blog when I remember that this blog is exist,or when Ili said 'please update your blog',or when I'm bored,or I'm SUPER FREE.

Salamun 'ala man ittaba' al-huda.


SUPER FREE.

Oh how I miss every single second that I can just lay on my bed with a very calm mind.Where I don't have to think of any other thing than myself.oh.oh.oh.

I've been super busy since I get married.Since I'm now a wife, all the housechores are on me.I have class to attend,I have tuition classes to be taught on weekends,and basicly I have no break.But,its been a good experience for myself then.A good time to challenge myself to beat the limit of myself.And to appreciate mom.Oh.This reminds me of the backdays when I'm lazy to do anything including waking up from bed,my mom settle the chores alone.Now I'm alone doing those chores.

But.but.but.

I'm so thankful for this life.For I have a teddy-bear-alive that i can hug everyday.And he hugs me back.hehehe.A very good cook ever.Tapi kalau nak gaduh,ada je benda-benda kecik to be fought over.hehehe.

Okay.Main topic.Er,I got no topic actually.Because I'm writing this entry at 5.00am which i haven't yet sleep,and I'm stuck with my final project.I wanna keep myself awake.So I write this.Sorry for wasting your time reading this crap.huhu.You can now close this tab.But you can look over these photos first.Thank you.huhu



 Look at the inner shirt that my husband wear.Its actually my t. A catfish printed t.kahkah

Our trip to Kuantan.We met DQ fellas there!! 

This shows how far our age gap is.15 years dude.Isn't that a large gap?We don't feel so.hehe

Thursday, May 1, 2014

Current obsession

Saya sebenarnya seorang yang tak tahu duduk diam.
Dulu sebelum jadi isteri orang,saya suka sangat melibatkan diri dengan outdoor activities,berkayak, panjat gunung,jogging,inline skating, indoor archery, dan banyak lagilah.

Salamun 'ala man ittaba' al-huda.

Suami saya tahu saya suka melasakkan diri.Jadi beliau dah daftarkan saya untuk sertai kelab memanah supaya saya boleh spend time dengan suami konon-konon romantikla sama-sama memanah.hihihi.Memanah memang best.Dulu masa sekolah menengah ada join.At least ada sikit basic yang tak memalukan kalau orang suruh pegang bow dan tarik string.

Memanah adalah sukan yang digalakkan oleh Rasulullah termasuklah berenang dan juga berkuda.Horse riding agak susah nak kita sertai since it is a very exclusive sport.Berenang pula agak susah sebab susah nak cari indoor pool yang tak bercampur lelaki dengan perempuan kecuali dekat UIAM pny swimming pool.huhu.So,jika anda berminat,marilah join!!!!

riarcheryclub.org
visit the site peeps!! (^___^)


Friday, April 18, 2014

Bila DAKWAH itu punya harga.

Banyak betul ceramah-ceramah agama dan islamic talk semenjak dua menjak ni.Mushrooming everywhere.Semua orang mudah untuk pergi ke majlis ilmu.Dengan artis-artis yang sudah berhijrah sebagai tarikan,memang sangat ramai orang yang datang.

Salamun 'ala man ittaba' alhuda.

"Jemputlah sahabiah sekalian datang ke program ni,singgit je kena bayar".
"Wah,untunglah bayar seringgit je.Hari tu program dekat ***** panggil penceramah A,B dengan C kena bayar RM25,itu pun sebab promo.Harga asal RM45"
"Patut pun mahal,penceramah B dengan C tu memang orang biasa bayar RM1k".
"Kalau yang penceramah Z ni lagilah, buat hijab tutorial saja dah kena charge RM1.5k"
"Ni nasib baik penceramah kitorang cool je.Dia cakap, 'Suka hati antum nak bayar berapa'.Lega."

Dialog ni sebenarnya saya copy paste perbualan sahabat-sahabat saya yang selalu bertungkus lumus nak organise program dan islamic talk macam ni.Saya betul-betul tang sangka.Tak sangka penceramah-penceramah yang kita sanjung-sanjung dan kita hormati dan muliakan,sebenarnya melambung harga setiap perkataan yang keluar dari mulutnya dengan begitu tinggi sekali harganya.Sungguh saya kecewa apabila mereka ini yang mengaku diri meraka penyeru umat mengenal Tuhan meletakkan harga untuk khidmatnya menyeru kepada kebaikan dengan harga yang begitu menyakitkan hati dan telinga untuk didengar.

Firman Allah dalam surah Al-Baqarah, ayat 41;

"Dan berimanlah kamu dengan apa yang Aku turunkan (Al-Qur'an) yang mengesahkan benarnya Kitab yang ada pada kamu, dan janganlah kamu menjadi orang-orang yang mula-mula kafir (ingkar) akan dia; dan janganlah pula kamu menjadikan ayat-ayatKu (sebagai harga untuk) membeli kelebihan-kelebihan yang sedikit faedahnya dan kepada Akulah sahaja hendaklah kamu bertaqwa."

 
وَلاَ تَشْتَرُواْ بِآيَاتِي ثَمَناً قَلِيلاً
Sesetengah tafsir menjelaskan ayat ini tentang menjual ayat-ayat Allah.Jika ditafsirkan secara harfiyyahnya memang akan membawa maksud ' Dan janganlah kamu menjual ayat-ayatKu dengan harga yang rendah'.Tetapi disini saya bawakan tafsir yang lebih terang dan jelas maksudnya tentang menjual ayat Allah dengan harga yang murah.Tafsir diatas menjelaskan tafsiran dengan lebih jelas, 'dan janganlah pula kamu menjadikan ayat-ayatKu (sebagai harga untuk) membeli kelebihan-kelebihan yang sedikit faedahnya '.


APA KAITAN DENGAN PENCERAMAH YANG DIBAYAR TADI?

Mereka tahu tentang perkara dan amaran dari Allah ini.Tetapi kesenangan dunia telah mengaburi akal waras mereka.Jika Rasulullah masih bersama kita,Baginda pasti sedih dan kecewa dengan mereka yang mengaku menjadi rantai-rantai perjuangan baginda,tetapi tetap mengejar kesenangan dunia yang hanya sementara dan tiada faedah.Tiada ikhlasnya disitu bila awal-awal lagi sudah meletakkan harga untuk setiap seruannya mengajak kepada Tuhan.Bukan sedikit harganya.Malulah kepada Rasulullah dan sahabat yang berkorban wang dari poket mereka sendiri untuk menegakkan kalimah Tuhan dimuka bumi ini.Jangan berangan mahu jadi rantai perjuangan jika dunia masih lagi menjadi buruan.

Bila sudah ada harga,hilanglah ikhlasnya.Bila hilang ikhlasnya,hilanglah berkatnya.Bila hilang berkatnya,pergilah duduk dalam berpuluh ribu majlis ilmu sekalipun,jika yang menyampaikan ilmu itu tiada cahaya keikhlasan,takkan sampai mesejnya.Hanya masuk telinga kanan,keluar telinga kiri.Tiada pengajaran yang diambil,tiada apa pulangan yang diperoleh.Hanya bergelak ketawa sekadar menghibur hati dengan gurau senda si penceramah.Jika terus terusan begini,makin nazak umat.Tiada cahaya pencerahan menuju Tuhan dalam hatinya.Semuanya gara-gara si penceramah yang meletakkan harga tinggi melambung untuk kesenangan dirinya.

Ayuh,marilah jadi hamba Tuhan yang ikhlas.Ikhlas mengajak manusia lain beriman kepada Tuhan tanpa mengharap balasan.Ketahuilah,cukuplahlah Allah yang mengganjari segala penat lelah kita menyeru kapada kebaikan.Bukan wang manusia yang akan habis dan membawa kepada ketamakan.

Wednesday, April 9, 2014

Alhamdulillah.Alhamdulllah.Alhamdulillah.

Alhamdulillah.I've been married for almost five months.Alhamdulillah and limitless thank to Allah for grant me a very good accompany,a good friend,yet a very supporting teacher.Its been soooo real and i just wake up realising  that I'm now a wife.

Salamun 'ala man ittaba' alhuda.

Dah lama dah plan nak post entri ni.Tapi kekangan masa dan kelajuan internet yang sangat tak membantu menyebabkan hajat tergendala.Some people had been asking around when will I update my blog.Huhuhu.Being a student cum wife aint easy peeps.But Alhamdulillah,so far I managed to do perform it (walaupun tak baik mana) with help of my husband.Alhamdulillah.

I have a few photos on my wedding day to show.But sorry the gambar isn't clear much sebab ni semua hasil bluetooth dan whatsapp.Nak post gambar cameraman jawabnye tak dapat lah kan dengan internet yang 'sangat' laju ni.But thanks to everyone that came on my day.Thank you soooooo much.Kedatangan anda amatlah saya hargai.Besok lusa korang nak kawen jangan lupa jemput.Insya Allah saya sampai kalau tak ada apa halangan.

So,here are some photos I managed to get.Enjoy.(^__^)

THE SOLEMNISATION

 Suami saya suka buat muka cool.Tapi dalam hati gegabah.haha.

 Ayah memang steady pakai baju melayu kain pelekat nikahkan anak.

 Muka boooolat bajet cun letteew.Masa ni waiting for the groom.

Lepas nikah terus berarak dan makan dulu.By the way,majlis ni kira majlis sambut menantu sekali
 since abang saya nikah a week before.

With Ika,the bridesmaid.Ika yang gegabah,padahal aku yang nak kawen.

Alhamdulillah,we are now husband and wife.
  
 The pelamin.Dais I mean.

 Some primary schoolmates that managed to come.Thanks peeps.

 Gambar ni amek masa ad kawan yang smpai around 4.


And here are some wedding wishes from extrovert92.(^_^)








Ramai kawan-kawan cakap,"nampak macam ustaz kawen dengan anak murid".
hehe.

Alhamdulillah.Dah almost five months being a wife,having a housemate,ada kawan nak ajak makan aiskrim,tengok movie sama-sama,makan sama-sama,malas sama-sama,masak sama-sama,doing almost everything sama-sama.Gaduh pun of course sama-sama.hihi

Suami saya softspoken.Tapi sangat tegas orangnya.Saaaaaaangat pandai memasak.Jadi isteri beliau tak perlu risau kelaparan dan makan tak sedap sebab abang rajin masak dan semua masakan dia sedap.Serious sedap.Most of my friend and schoolmate kahwin dengan spouse yang sebaya atau tak jauh sangat jarak usia.Tapi our 15 years age gap did not make us apart.But even closer.Suami saya tak dengar lagu-lagu Najwa Latif or Hafiz,beliau punya lagu zaman-zaman Spring,Ekamatra,Zamani,Search dan sebagainya.Most of the song I never heard of.Suami tak tengok Sailormoon,Totally Spies atau Barbie,kartun-kartun zaman beliau adalah Suria Baja Hitam dan Gaban,dan Ultraman yang siri sebelum Ultraman Tiga.Berbeza kan zaman kami?

Those things ties us closer.Sebab ada je cerita-cerita baju nak share.Tak bosan.Asyek bebel je dua-dua.Gaduh pun ada.Tapi tak lbih 2jam.Pastu konon-konon lapar ajak masak.Pastu baru mintak maaf.Lepas kenyang makan sedap.hihi.

Maaf sebab entri ni macam masuk bakul angkat sendiri.TAPI nak bagitau kawan-kawan don't afraid nak jadi isteri atau suami walaupun masih belajar.Husband and wife are complimentary.They make each other complete through hard winds and heavy rains,thick and thin,facing the obstacles togather.Thats what husband and wife are meant for.Perkahwinan tak menjamin hidup yang senang atau mewah,tapi tenang dan kuat walaupun hidup susah.

So,Think,and make a wise decision.Because we are getting older by day.For those who are getting married,welcome to the world of calamity and happiness.May Allah ease.(^_^) 

Wednesday, January 29, 2014

For whom named W.I.F.E

Everybody girl dreams of a very gentle,generous,kind-hearted and romantic husband.
Dreaming that everyday she will be pampered like a princess,being hugged,and the marriage life will go easily and as smooth as silk.Keep hoping for miracle in their future marriage and keep dreaming.I dont say there's no such miracle,but get real girl.Get real.

Salamun 'ala man ittaba' alhuda.

Perkahwinan adalah sesuatu yang menyeronokkan,menggembiraka,membahagiakan,menyenangkan,malah menenangkan gejolak dalam jiwa.Its a gift from God.Sebab tu perkahwinan adalah syurga dunia.Syurga tu dikatakan sangat hebat nikmatnya kata Nabi.Jadi,boleh bayangkan nikmat sebuah perhubungan yang bernama perkahwinan?Imagine yourself.Kalau tak boleh,experience it yourself.=)

But.

There's a BUT there.


But,the merrier of the marriage will come if and only if you are valid for it.


Sudah benarkah imanmu pada Tuhanmu?

Cukup solehahkah anda untuk suami yang soleh itu?

Sudah banyakkah khidmatmu dan hormatmu untuk sang raja yang bernama suami?

Sudah sepenuh hatikah kamu cinta akan dirinya seadanya?

Redhakah kamu akan kekurangan suamimu?

Sudahkah kamu berusaha menjadi tulang belakangnya,tukang masaknya,pengurus rumahnya dan bendahari hidupnya?

Syukurkah kamu atas perkahwinan ini?



Ask yourself those questions, WIVES.

Kita selalu duduk termenung mengapa hidup tak bahagia seperti yang lain.Mengomen ini dan itu.Keep complaining and complaining.But we never reflect ourselves.Kita pernah terfikir tak,berapa banyak yang kita dah beri berbanding berapa banyak yang kita dah terima.Berapa banyak rengekan kita berbanding pujukan manja pada dia.Berapa kerap kita mendoakan suami berbanding kita didoakan.

Sebelum menerima, KITA HARUS MEMBERI.

Memberi sepenuh usaha untuk membenarkan keimanan kita pada Tuhan.
Memberi sepenuh komitmen untuk memperbaiki diri untuk suami yang baik dan soleh.
Memberi sepenuh HORMAT dan KHIDMAT pada suami.
Memberi sepenuh cinta dan hati hanya untuk lelaki bernama suami.
Memberi sepenuh hati dalam redha menerima kekurangan suami.
Memberi sepenuh komitmen dan usaha yang sepenuh hati menjadi tulang belakang suami.
Memberi seluruh urusan dan serahkan kepada Tuhan sebagai tanda syukur tak terhingga atas nikmat perkahwinan.

I'm not expert in these actually.But I've seen much failure in marriage around me.The failures teach me,what shoud I do when the time comes.


Wahai isteri,dan bakal isteri,


  • Imanilah Tuhanmu dengan sebenar keimanan.Imani bahawa segala takdirnya,adalah yang terbaik buat kita.Kerana Tuhan Maha Tahu,sang suami yang ditakdirkan untuk kita itu,sekufu dengan kita,cocok dengan kita.Dan jika bukan,redhalah,ianya adalah sebuah ujian kehidupan,menguji imanmu pada Tuhan.
  • Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.Penzina lelaki untuk penzina perempuan,perempuan beriman adalah untuk lelaki yang beriman.Make yourself better, the best will come to you.Insya Allah.
  • Kata Nabi; "Jika manusia boleh mnyembah sesama manusia,akan aku perintahkan isteri-isteri untuk menyembah suami mereka...".Redha Tuhan bergantung pada redha suami pada kita.Hormati suami,kasihi dia,ajukan pandangan dan berhemah,tolak ajakannya dengan penuh hormat,bantu dia dengan penuh hormat.Contohi Khadijah,walau pangkat dan harta melebihi Nabi,namun hormatnya pada suami,menyebabkan cemburu dihati 'Aisyah.
  • Cintai suami sepenuh hati.Dia adalah manusia, hatinya juga perlukan cinta dan kasih sayang.Give everything you have wholeheartedly, never despair.Your love will be paid.
  • You'll know the true colour of him after married.Redha adalah kunci bahagia.Pandanglah ini semua aturan Tuhan, pasti yang buruk akan dilihat cantik dan sempurna dimata.
  • Jika bersyukur,pasti Tuhan akan tambahi nikmat.Syukur,kita punya suami.Masih ada yang belum berjumpa jodoh hingga lanjut usia.Bukan semua punya peluang untung ada suami yang menguatkan bila kita lemah,memujuk bila kita merajuk,dan membetulkan bila kita salah.Syukur akan nikmat Nya yang tak terhingga.

Taburlah khidmat pada suamimu sepenuh hati,seikhlas hati.Dari situ akan muncul bahagia sebuah perkahwinan, akan hadir syurga dunia.Syurga yang taktergambar nikmatnya.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...