Wednesday, April 9, 2014

Alhamdulillah.Alhamdulllah.Alhamdulillah.

Alhamdulillah.I've been married for almost five months.Alhamdulillah and limitless thank to Allah for grant me a very good accompany,a good friend,yet a very supporting teacher.Its been soooo real and i just wake up realising  that I'm now a wife.

Salamun 'ala man ittaba' alhuda.

Dah lama dah plan nak post entri ni.Tapi kekangan masa dan kelajuan internet yang sangat tak membantu menyebabkan hajat tergendala.Some people had been asking around when will I update my blog.Huhuhu.Being a student cum wife aint easy peeps.But Alhamdulillah,so far I managed to do perform it (walaupun tak baik mana) with help of my husband.Alhamdulillah.

I have a few photos on my wedding day to show.But sorry the gambar isn't clear much sebab ni semua hasil bluetooth dan whatsapp.Nak post gambar cameraman jawabnye tak dapat lah kan dengan internet yang 'sangat' laju ni.But thanks to everyone that came on my day.Thank you soooooo much.Kedatangan anda amatlah saya hargai.Besok lusa korang nak kawen jangan lupa jemput.Insya Allah saya sampai kalau tak ada apa halangan.

So,here are some photos I managed to get.Enjoy.(^__^)

THE SOLEMNISATION

 Suami saya suka buat muka cool.Tapi dalam hati gegabah.haha.

 Ayah memang steady pakai baju melayu kain pelekat nikahkan anak.

 Muka boooolat bajet cun letteew.Masa ni waiting for the groom.

Lepas nikah terus berarak dan makan dulu.By the way,majlis ni kira majlis sambut menantu sekali
 since abang saya nikah a week before.

With Ika,the bridesmaid.Ika yang gegabah,padahal aku yang nak kawen.

Alhamdulillah,we are now husband and wife.
  
 The pelamin.Dais I mean.

 Some primary schoolmates that managed to come.Thanks peeps.

 Gambar ni amek masa ad kawan yang smpai around 4.


And here are some wedding wishes from extrovert92.(^_^)








Ramai kawan-kawan cakap,"nampak macam ustaz kawen dengan anak murid".
hehe.

Alhamdulillah.Dah almost five months being a wife,having a housemate,ada kawan nak ajak makan aiskrim,tengok movie sama-sama,makan sama-sama,malas sama-sama,masak sama-sama,doing almost everything sama-sama.Gaduh pun of course sama-sama.hihi

Suami saya softspoken.Tapi sangat tegas orangnya.Saaaaaaangat pandai memasak.Jadi isteri beliau tak perlu risau kelaparan dan makan tak sedap sebab abang rajin masak dan semua masakan dia sedap.Serious sedap.Most of my friend and schoolmate kahwin dengan spouse yang sebaya atau tak jauh sangat jarak usia.Tapi our 15 years age gap did not make us apart.But even closer.Suami saya tak dengar lagu-lagu Najwa Latif or Hafiz,beliau punya lagu zaman-zaman Spring,Ekamatra,Zamani,Search dan sebagainya.Most of the song I never heard of.Suami tak tengok Sailormoon,Totally Spies atau Barbie,kartun-kartun zaman beliau adalah Suria Baja Hitam dan Gaban,dan Ultraman yang siri sebelum Ultraman Tiga.Berbeza kan zaman kami?

Those things ties us closer.Sebab ada je cerita-cerita baju nak share.Tak bosan.Asyek bebel je dua-dua.Gaduh pun ada.Tapi tak lbih 2jam.Pastu konon-konon lapar ajak masak.Pastu baru mintak maaf.Lepas kenyang makan sedap.hihi.

Maaf sebab entri ni macam masuk bakul angkat sendiri.TAPI nak bagitau kawan-kawan don't afraid nak jadi isteri atau suami walaupun masih belajar.Husband and wife are complimentary.They make each other complete through hard winds and heavy rains,thick and thin,facing the obstacles togather.Thats what husband and wife are meant for.Perkahwinan tak menjamin hidup yang senang atau mewah,tapi tenang dan kuat walaupun hidup susah.

So,Think,and make a wise decision.Because we are getting older by day.For those who are getting married,welcome to the world of calamity and happiness.May Allah ease.(^_^) 

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...